adverts

Thursday, May 21, 2009

fenomena Adam Lambert


he's a rocker, he's the mellower, he's the the new 'Queen', and he's gay...well that is disturbing.

anyway, pagi tadi American Idol iaitu realiti tv ala2 AF tapi lagi gah melabuhkan tirai musim ke 7. too bad the latest singing phenomena Adam Lambert tewas di tangan Kris Allen melalui undian yg telah dibuat yg jugak memecahkan rekod dunia apabila lebih seratus juta undian dibuat, aku antara fan adam ni yg pagi tadi baru je tido kejap lepas tgk final uefa cup menggagahkan jugak diri untuk bangun pukul 8 pagi sbb nak tengok results show arini.. anyway, nothing can be taken back.. die dah tewas.takleh buat ape dah.

tapi meh aku cite nape die best..adam is great sebab die neh slalu nyanyi pastu jerit tak hengat punye.sore die gempak and mmg singing die mencangkul bulu roma orang untuk naik keatas. one of his best performance on this show is lagu Mad World. tapi lagu tu not really my type.aku lagi suke his rendition bagi lagu Black Or White, Born To Be Wild dan lagi satu lagu yg paling aku tak bosan ulang2 ialah lagu If I Can't Have You. versi Adam mmg best gile sbb lagu tu originally rentak disko.tapi dapat kat die peh.. sampai paula abdul pon jadi pool of abdul.

neway,aku harap Adam Lambert can create something dlm singing world. everyone love his talent and his voice.. too bad die tewas..banjir forum siang tadi menangisi kekalahan beliau.
rock on dude!!

nih lirik lagu If I Can't Have You

Don't know why I'm survivin' ev'ry lonely day
When there's got to be no chance for me
My life would end
And it doesn't matter how I cry
My tears, so far, are a waste of time
If I turn away
Am I strong enough to see it through
Go crazy is what I will do
CHORUS: If I can't have you I don't want nobody, baby If I can't have you...uh-huh, oh
If I can't have you I don't want nobody, baby If I can't have you...uh-hoh Oh...,
Can't let go and it doesn't matter how I try I gave it all so easily to you my love
To dreams that never will come true
Am I strong enough to see it through
Go crazy is what I will do
(CHORUS)
Oh! Aahhhh! Aahhhh! Oh!

and sape nak download lagu ni versi Adam Lambert bleh gi kat sini
http://www.mediafire.com/download.php?xzizmytymjd
*note bahawasanya link tersebut still idop lagi ketika artikel ni ditulis, kalo tak idup korang bleh tanya aku okeh

Friday, May 8, 2009

Kereta kita, mentaliti kita...

Proton exora...waa cun keta neh.mmg berbaloi. Tapi aku pon bukan nak borak pasal keta nih.aku tak minat pon keta nih sbnarnya.sbb my dream car is Peugeot 206. aku nak cite pasal mentaliti orang kita. takpe walaupon mentaliti orang kita camni, at least kita menghargai keta luar bukan cam Richard Hammond and his Top Gear's a**hole yg suke kondem keta luar dari britons. Nih ape yg aku dapat dari internet.credit to apetbarreto.

Meminjam kata2 Datuk Syed Zainal “….org malaysia nak european technology, japanese design and malaysian price”
1st Masalah mentaliti sesetengah org malaysia.
2nd Sebenarnya ade gak kete import yg material die beli ngan third party yg same ngan proton.
3rd Kalo Proton lingkup, tak semestinya duti kete import turun. Silap2 makin naik.
4th Kete import pon ade poblem.
5th Kalo ade duit nak beli kete mahal, beli la tapi jgnla pertikai org yg beli kete nasional. Ibarat camni la…kalo ade isteri cantik, jgnla pertikai isteri org lain.

Thursday, May 7, 2009

sebulan lagi......


sebulan lagi.. yes.. sebulan je lagi weh.
sebulan lagi aku akan menamatkan hidup aku yg kununnya buhsan ni. sebulan lagi MMU bakal jadi rumah no 2 aku. setelah lama berjerih payah beli borang, keluarkan duit, kuarkan tenaga. Akhirnya beberapa minggu lepas. MMU mengesahkan bahawa pintunya dah dibukak kepada aku, tinggal nak sign agreement ngan bayar deposit jek.hehehe.
sebulan lagi aku akan kembali menyesakkan pale otak yg slama ni aku isi ngan berforum, menonton AF, men game dan berbagai lagi bende yg dikategorikan sbg tak berfaedah oleh para ibu bapa.
Bachelor of IT majoring in data Communications and Networking
begitulah gah nye nama program tersebut.tapi hazabbnye allah taala je yg tau.tapi lom try lom tau kann??.aku mengharapkan yg terbaik. Kali ni aku kene ubah dah cara belajar. Mungkin kat sana dah takde lagi hafiz yg bleh mengajar aku ngan gigih.takde lagi Peng utk aku plagiat.mungkin dah takde huha lagi dah...aku tetap akan mencuba.
MMU Melaka..here I come!!! sebulan dari skarang... lu tunggu!!

Wednesday, May 6, 2009

terbaekk wokk!!!



video


Kalau aku seorang gadis..rasenye harus histeria ape tah lagi bile seorang yg glemer cam mamat diatas tu sebut name aku siap cakap 'you rock!!' yeahh...


tapi hakikatnye aku lelaki..so nanti aku histeria kang kene tuduh homo plak..


neway..a great thanks to all Aril Lovers@ Cari Forum sbb menerima aku sbg ahli kelab.best gile lepak2 ngan diorang sbb rata2nya sume awek2 belaka..yang kakak2 pon ade.tapi ado den kesahh?? hehe..


thanks sesangat kat awokk aril sbb tributekan video ni utk kami iaitu fan2 Aril.hope u do the best kalo dapat gi final.and thanks sesangat sbb sebut nama aku ngan penuh siap tambah 'You ROCK man!! you rock!!' hehehe..


terbaekk wokk!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...