adverts

Sunday, July 3, 2011

Review: Transformers : Dark Of The Moon...

"It's over, I'm sorry but it's over."- Epps



FFFFFUUUUU!!!...
How I wish it doesn't end yet.... ramai orang cakap, Transformers needs to end. Cukuplah satu saga kata mereka.. FECKK!! aku tanak ia berakhir. Give us bullshits, give us crap..CGI dan Transformers tak boleh dipisahkan. How crappy jalan ceritanya, Transformers always worth to watch over and over and over again..heyy!! aku tanya kau, Filem Star Trek dah ade brape skarang? ada 11 mengikut yang aku wiki. And Transformers to end? naaahh.. I dont think so. We wait for the 4th installment walaupon nampaknya macam everything is over..

Synopsis
Ok short one here.. cerita diteruskan dengan kehidupan Sam selepas tamat kolej dimana dia telah pon breakup dengan Mikaela tanpa diberitahu sebab2 yang kukuh. shiiitee!! aku tak suka kalau cerita tu tak lengkap. Anyway, moving on, Sam tinggal di kota dan menjadi anak ikan kepada Carly Spencer lakonan awek British hot Rosie Huntington Whiteley. Autobots pulak meneruskan misi bersama manusia (particularly USAs) dalam menyelesaikan konflik2 manusia. So one day diorang dapat mission untuk ke Chernobyl. Kat sana, Optimus Prime(OP) terjumpa sebuah fuel cell dari ARK yang dijumpai di bulan. Fuel Cell tu adalah kegunaannya nanti dan telah sengaja ditinggalkan sikit dekat Chernobyl. from here on, the crapt begins..ditambah dengan whining si OP.. I hate it when he always says something macam nih, " We have worked with you humans and promise not to keep any secret. You LIED!!" EMO sungguh OP neh.


The "FFFFUUUU" moments
Untuk special review T:DOTM nih aku nak review "FFFFUUUU moments" The story was a bit crappy lagipun aku tanak spoilkan jalan cerita so meh aku spoilkan pasal karakter2 dan benda-benda yang spesel aku nak mention dalam citer nih..

FFFFUUUU #1 : The Wreckers



Leadfoot, Topspin dan Roadbuster. Kenapa diorang cool?? cara diorang membunuh sangat cool. Hanya menjadi minor characters macam Skids & Mudflaps dalam TF2. Tapi diorang lagi cool dari duo tu.


FFFFUUUU #2 : Patrick Dempsey

hamaaggaaaddd!!!! its Patrick Dempsey!!! oh I sounded gaylord on that one eyy?? gua taktau pon mamat ni blakon dalam TF3 sebab tak tengok pon sapa senarai cast diorang. So bila tetiba Patrick Dempsey muncul sebagai number 1 human villain dalam movie nih, gua rasa itu sangat coool. Gua stat minat lakonan mamat ni dalam citer Made of Honor and dalam citer ni dia jadi rich dude villain ala-ala Lex Luthor. Personally aku rasa watak dia menenggelamkan terus Rosie Huntington..Patrick Dempsey FTW!!


FFFFUUUU #3 : Iridescent
Lagu nih ohh-sommee!!! aku dah ada album LP seblom ni and lagu ni aku tak brape minat.. tapi skang baru gua rasa lagu ni best cam haram.. moment paling best bila intro lagu ni fit dengan scene masa Sam ngan Epps pergi Chicago nak jumpa Carly.


Do you feel cold and lost in desperation?
You build up hope, but failure’s all you’ve known

Kenapa movie ni sangatt oh-some!!
- Duration movie ini adalah 155minit.. puas hati laa beb nak kata ape lagi?
- Full of actions. robot battle mmg superb giler. Walaupon aku suka lagi battle kat dalam hutan antara OP dengan Blackout dalam Revenge Of The Fallen, action OP melawan Sentinel Prime, Megatron dan Starscream sangaatt tidak mengecewakan.
- Patrick Dempsey, Iridescent, The Wreckers, Ironhide, dan Autobots exhiled yang FFFUUU!!. I simply love all these moments..


Apa yang kurenngggg??
- Crappy recycled shhiiitee macam Optimus Prime whining, Optimus Prime being emo with humans, Optimus Prime mengadu nasib ngan Sam, Optimus Prime datang and destroys everything. Oh yeah.. remember how Optimus Prime destroyed the Sun Harvester Pyramid thingy in Revenge Of The Fallen? guess what.. It happens again this time. Why? tengok sendiri..
- Rosie Huntington Whiteley menggantikan Megan Fox. Dua2 babes punya role sekadar untuk hawa mata si jantan. But Carly was just as dissapointing as Mikaela in 2nd movie. At least Mikaela punya role dalam first filem tu ade gak efek. Yang kali ni langsung haramm...
- Storyline yang kurang menarik.. bak kata Obefiend, "I stopped giving a shit halfway through the movie and wish Megatron would just ends it all with a nuke s'plosion". ade Plotholes yang sangat tak best semasa nak menuju ke klimaks dan semasa tengah carnage kat hujung2 tu, dengan s'plosions di sana sini..and then suddenly it ends.. And I was , WAT??


Babes HOT-O-Meter :7 out of 10
Wondering why I post printscreen shiite?? because I love my job as a tv editor.HAHAHA. Rosie Huntington was a very hot British model. Sadly lakonan dia sangat CGI dan role dia tak begitu penting.. but she gets my vote anyway.. winraaarr ^__^


Rumusan
The movie was oh-sommee though. First time aku tengok wayang dalam 3D and this movie was great..Now aku nak tengok 2D plak untuk keselesaan mata. Tengok 3D ni tak selesa pon sebenarnya. Anywan memula ada mangkuk hayun dari satu Forum ni dah pi bagik spoiler pasal kematian salah satu character dalam cerita ni dan betrayal yang dilakukan oleh salah satu main character. And I was anticipating all that. Tapi lepas dua2 scene tu, movie graph went uphill all the way to the climax. Aksi 2nd half movie ni sangat gilerr best dan banyak FFFFUUU moments macam kemunculan former sargeant Epps (mamat negro kelakar dalam Fast Five) dan jugak kemunculan cameo Skids & Mudflap. cuma plot holes kat hujung2 citer tu membuatkan aku start menguap banyak kali (tengok midnight what do you expect?). Lets just roll on to part 4 shall we?
Here and There rates Transformers:Dark Of The Moon an owhhsomee wankfest 8 out of 10....

3 comments:

saiazuan said...

huyo.. anik bg review.. hehe
best sgt ke? hahahaha

cool sabtuday gathering with bloggers http://eleventx.blogspot.com/2011/07/blogger-sports-carnival-2011-with.html

PELAUNG PULAU said...

boleee laa tahan... tengok dalam keadaan ngantuk agak feck jugak

saiazuan said...

huyooooooo.... aq x tgk lagi.. huyoooooooooooooo 3D!!!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...