adverts

Thursday, November 12, 2009

Hobin Jang Hobin!!! Juara sesudah 61 tahun..


Puas... begitulah rasanya.. kepuasan itu tiada dakwa dakwi lagi.. kepuasan malam itu bagi sesetengah orang mungkin melampaui segala kepuasan hatta kepuasan batin sekalipon mungkin. Mengapa? puas kerana setelah 61 tahun dan 3 final dalam tempoh 10 tahun terakhir.. akhirnya skuad bola sepak Negeri Sembilan mencatat sejarah menjulang Piala Malaysia iaitu title tertinggi dalam arena bola sepak negara..

Malam itu, dihadapan lebih 90 ribu penonton dan sebilangan besarnya adalah penyokong lawan,skuad jang berjaya menumpaskan Kelantan 3-1 sekaligus menenggelamkan sorakan 60 ribu lebih penyokong kelantan malam tu..

Aku pula antara penyokong2 negeri sembilan yg turun stadium malam itu kali dengan harapan melihat pasukan feveret ku menjulang piala malaysia..biarpun kini sebilangan besar hidup aku tidak lagi dihabiskan di negeri sembilan,tapi semangat setia pada Jang melampaui segala sokongan biarpun kepada kelab2 eropah sekalipon.. malam tu aku ngan ayah aku bersama dua orang kawan dia pegi bersama dlm satu keta.yg lagi 2 orang tu fan kelantan ar. dalam pukul 7.30 kitorang pon sampai la kat stadium bukit jalil. sampai je kat sana banyak yg aku nampak merah je..maknanya ramai gile arr fan tim kelantan.. malam tu aku ngan ayah aku pakai baju kaler itam..sbb die senang je..kitorang langsung takde baju kaler kuning hatta baju raya sekalipon.. lepas masuk stadium..perghh ramai gile orang sampai takde seat.so aku ngan bapak aku pon gi ar carik port yg bleh lepak.so dapat ar satu port..yg btol2 nampak padang je..tapi dok bersila ar atas lantai..kengkadang tu sampai kene duduk cam duduk antara dua sujud plak.

18 minit game start.. bakat muda, shahurain abu samah membuka jaringan yg menghasilkan gegak gempita penyokong2 negeri sembilan..aku menjerit tak hingat donia gak time tu.seronok nye pasal sebab dlm ati mmg dah terasa malam ni milik ojang.hahaha.pastu game agak slow.dan walaupon kelantan dpt attack tapi nyata..defender n9 alip,aidil rita,shukor dan ching takdo problem mengekang asakan farhan dan indra..masuk 2nd half,tak sampai brape saat..n9 bersorak lagi bile hairuddin omar header bola masuk dalam goal jagaan halim napi..siap beat ofsaid trap lagi tu. dan beberapa minit kemudian penalti zaquan melengkapkan malam gemilang buat n9..walaupon indra dapat skor sebijik pastu.tapi mmg dah terlambat dah..

stadium malam tu macam kat medan perang kat gaza.fan kelate dengan semangat hooligannya meletupkan segala bende yg boleh diletupkan..mercun la tapi.. keselamatan fan tak begitu terjaga especially utk fan n9.. time aku balik tu..nsb baik pakai baju itam.sbb ade gak mamat yg pakai baju kuning kene kutuk,maki bagai..maunye tak..abis je game aku terus balik..time balik tu.mak aih.selaut merah bawak dari tangga stadium sampai ke LRT sume orang die..
balik malam tu mmg aku hepi giler ar..siap rentang headband lagi kat tingkap tanda bangga giler.hahaha.

buat team bola n9.. hobin jang hobin.next sizen pepehal2 kita pulun pialo sumbangsih lak.kalo main kat stadium shah alam.den tunggu kek sano.hahaha..


2 comments:

eleventx said...

sibuk r orng banting ni...

mfd_ said...

weyh niki, k0 ade bli jersi kappa n9 x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...